Organisatie

De wedstrijd ‘De beste marketingthesis van Vlaanderen’ wordt georganiseerd door Partners In Marketing in nauwe samenwerking met Opel en Rockfon.

 

pim-logo

 

Partners In Marketing is een strategisch adviesbureau dat toegevoegde waarde levert aan bedrijven en overheden inzake commerciële ontwikkeling. De dienstverlening gaat van marktonderzoek over marketingplanning en strategisch marketingadvies naar implementatie.

Werner Bullen (Partners In Marketing): “Marketing staat voor veel bedrijven, klein én groot, nog steeds synoniem met reclame en communicatie. Een goede marketingstrategie, die veelomvattend is en elke bedrijfsfunctie beïnvloedt, is echter essentieel om vandaag de dag als bedrijf te scoren en zijn positie in de markt veilig te stellen. Het is een dilemma om uit te maken of jouw bedrijf bestaat dankzij je product dan wel dankzij je klant. Iedereen heeft vandaag de mond vol van creativiteit, klantgerichtheid, one-to-one, enzovoort, maar welk bedrijf neemt nog de tijd om strategisch na te denken over zijn toegevoegde waarde op de markt en deze analyse te vertalen in een commercieel bedrijfsbeleid? Een juiste analyse van de markt, een duidelijke strategie en een consistente implementatie van het marketingplan: daar kan een bedrijf toch alleen maar beter van worden? Het is heel belangrijk proactief te markt te bewerken, en niet te wachten tot de klant een initiatief neemt. Bovendien wordt het vak van marketeer onderschat. Vaak gaat het nog over communicatie of reclame, maar het denkwerk dat aan dat proces voorafgaat, willen wij bekronen. De marketingthesis van het jaar wordt dan ook op verschillende domeinen beoordeeld, zoals de actualiteits- en publiciteitswaarde, de inhoud en vorm en de wetenschappelijke onderbouw.”

 

opel-logo

 

Wim Verloy (Opel Belux): “Marketing is heel belangrijk, ook binnen een lokale entiteit van een multinationale onderneming zoals Opel Europe. Onze missie is het product- en dienstenaanbod juist zetten volgens de behoeften van de lokale markt. Hierbij staan luisteren naar de klant en klantgericht denken én doen centraal in het Marketing Plan van Opel Belux. Opel neemt jaarlijks deel als partner in deze thesiswedstrijd, omdat ook wij ons steentje willen bijdragen in het klaarstomen van de studenten in deze materie.”

 

rockfon-logo

 

Dominique Goven (Rockwool/Rockfon): “Marketing is meer dan de mooiste advertentie opleveren of een foutloze kwantitatieve marktanalyse uitvoeren. Marketing is vooral je klant leren begrijpen. Marketing is empathie. Je inleven in de wereld van je klant, begrijpen waar hij/zij nu echt van wakker ligt en hier gericht op inspelen met de juiste marketing tools. Helaas heeft het ivoren-torenbeleid van sommige ‘would be’ marketeers, opererend ver weg van de klant, ervoor gezorgd dat in veel bedrijven de afdeling marketing is gedegradeerd tot de afdeling reclame. Een afdeling gespecialiseerd in het ophoesten van brochures, geïnspireerd door de lokale verkoopleider en creatief aan banden gelegd door de financieel directeur. Gelukkig zijn hierop nog uitzonderingen. Marketing moet zich herpakken in zijn leidende rol en dit begint bij de nieuwe garde marketeers. Vandaar zien wij het als erg belangrijk dit initiatief mee te ondersteunen.”